Hvid Messehagel i Nexø Kirke



2014



Den hvide messehagel symboliserer, i kirkens liturgiske farveskala, renheden, opstandelsen, lysets- og glædens farve og anvendes derfor til de såkaldte KRISTUSFESTER, som fx i julen, helligtrekongersdag, Mariæ Bebudelsesdag, påsken, Kr. himmelfartsdag og Allehelgens dag. Der ud over anvendes den hvide messehagel til dåb og nadver, de søndage, hvor der ikke er andre højtider, der kræver en særlig farvet messehagel.





Jeg har valgt LIVETS TRÆ, som det bærende symbol på denne messehagel.


Typisk forbinder vi Kristus med korset- et dødt, dødens træ. At vi tåler at se på dette torturinstrument, hænger sammen med at vi tror, at historien ikke ender hér men fortsætter med Jesu opstandelse fra de døde. Dermed sker FORVANDLINGEN AF TRÆET. Det døde bliver levende. Mørket bliver til lys. Saft og kraft fylder træets årer og bladene springer ud i kraft og herlighed.


Jesus identificerer sig med træet og siger: ”Jeg er træet, I er grenene!”


Grenene bliver os og vores hænder der rækker ud, selve livet, vores liv får vi fra stammen. I åbenbaringsbogen står der om livets træ, at bladene tjener til lægedom for folkeslagene (Åb.22,2).


De tre blade lader jeg symbolisere Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd. Bladene som bryder alle rammer og grænser, som det også ses i messehagelen, indrammes af lyset, solen, cirklen, som symbol på evigheden.


Som naturlige farver indgår da den hvide farve, renhedens, uskyldens og hellighedens farve. Og den gyldne farve, Guds hellighed, magt og det evige lys. For at få en sammenhæng til kirkerummet, indgår den lilla farve i træstammen og de vårgrønne nuancer, som vi bl.a ser i prædikestolens påskemorgenbillede. Vårgrønt, som symbol på nyt liv.





Kontakt





HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL ELLER ØNSKER KAN DU BRUGE NEDENSTÅENDE FORMULAR TIL AT SENDE EN BESKED

VIL DU TALE MED AGNETE KAN DU RINGE PÅ +45 30 20 95 44